Διαχείριση Αγροτικών Προϊόντων

Η ΕΑΣ Θεσπρωτίας δαθέτει εγκαταστάσεις για τη συγκέντρωση , επεξεργασία και εμπορία αγροτικών προϊόντων οι οποίες περιλαμβάνουν:


•    2 συγκροτήματα συγκέντρωσης και διάθεσης (silo) δημητριακών που βρίσκονται στους δύο μεγάλους κάμπους του Νομού, συνολικής χωρητικότητας 10.000 τόνων για την αποθήκευση, ξήρανση και διάθεση προϊόντων. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν ξηραντήρια, μηχανές ενσάκισης και υποστηρίζονται από μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.


•    Eργοστάσιο διαλογής και τυποποίησης εσπεριδοειδών και ακτινιδίων που εδρεύει στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, σε μία έκταση 15 στρ. με εγκαταστάσεις κάλυψης 3.500 μ2.,. Το εργοστάσιο βρίσκεται κοντά στον κάμπο του Νομού όπου παράγονται τα κύρια προϊόντα (μανταρίνια, πορτοκάλια, ακτινίδια), και διαθέτει  σύγχρονη γραμμή διαλογής εσπεριδοειδών – ακτινιδίων με δυνατότητα διαλογής και συσκευασίας 100.000 κιλών το 8ωρο, ψυκτικούς θαλάμους συνολικού όγκου 5000 μ3, αποθηκευτικούς χώρους και χώρους γραφείων. Οι δραστηριότητες του Συσκευαστηρίου επικεντρώνονται στην συγκέντρωση, διαλογή και συσκευασία των προϊόντων, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού αλλά και στην εγχώρια αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό τα αγροτικά προϊόντα συγκεντρώνονται , επεξεργάζονται και πωλούνται για λογαριασμό των παραγωγών, με το σύστημα της εκκαθάρισης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί του Νομού να εισπράττουν τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα.

ΕΑΣ Θεσπρωτίας

Πρόγραμμα ΟΕΦ

Επισκέπτες: 202768
Έχουμε 2 επισκέπτες σε σύνδεση

Newsflash!

OΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής και της οικονομικής κρίσης στον αγροτικό χώρο και τους συνεταιρισμούς

(Άρθρο του Γενικού Διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας Βασίλη Παρόλα*)

Συνδικάτο

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ATOM 0.3
OPML

Πρόγραμμα Ε.Ε – (ΕΚ) 867/08

E.U.

«Πρόγραμμα επιχορηγούμενο από την Ε.Ε – καν.(ΕΚ) 867/08 – Δράση Εii-1 του εγκεκριμένου προγράμματος με την αριθ. 286827/31.03.09 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»